Tue, Jan 14th, 2020

Alfa Romeo Giulia va primi o versiune electrică de circuit: modelul va concura în viitorul sezon Electric TCR

În scurt timp, Alfa Romeo Giulia va primi o versiune electrică pentru circuit. Modelul a fost dezvoltat de Romeo Ferraris și va concura în sezonul 2020 al Electric TCR.

Din 2020, seria internațională WTCR va primi o componentă nouă dedicată exclusiv mașinilor electrice. Aceasta se numește ETCR (Electric TCR), iar până în acest moment, doar Cupra și Hyundai au prezentat mașinile cu care vor concura în 2020.

Acum, reprezentanții companiei italiene Romeo Ferraris au anunțat că în scurt timp vor prezenta un model electric bazat pe Alfa Romeo Giulia. Modelul a fost dezvoltat special pentru a concura în primul sezon ETCR.

Conform regulamentului, viitorul model de circuit va fi echipat cu un motor electric cu o putere maximă de 670 de cai putere și cu un pachet de baterii cu o capacitate de 65 kWh. Resursele sistemului electric de propulsie vor fi livrate către puntea spate.

Romeo Ferraris s-a ocupat și de dezvoltarea versiunii de circuit a lui Giulietta. Modelul a fost folosit atât în vechea serie TCR, cât și în actualul format WTCR.

Atât Cupra, cât și Hyundai au demarat deja testele cu modelele destinate primului sezon ETCR. Spaniolii au testat e-Racer pe circuitul Montmelo din Barcelona, în timp ce producătorul sud-coreean a organizat o sesiune cu Veloster N ETCR pe circuitul de la Hungaroring, Ungaria. Conform organizatorilor, primul sezon ETCR va incude doar patru etape.

Via | Romeo Ferrari, Motor1 www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved