Mon, Oct 2nd, 2017

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio a devenit cel mai rapid SUV în producție de serie: 7 minute și 51.7 secunde pe circuitul de la Nurburgring

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio a devenit cel mai rapid SUV în producție de serie după ce a parcurs circuitul de la Nurburgring în 7 minute și 51.7 secunde, doborând recordul deținut anterior de Range Rover Sport SVR.

Este săptămâna recordurilor pe celebrul circuit Nurburgring din Germania. După ce miercuri Porsche 911 GT2 RS a devenit cel mai rapid model de serie cu un timp de 6 minute și 47.3 secunde, acum a venit rândul celor de la Alfa Romeo să se laude cu o performanță.

În acest caz vorbim despre Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, care a devenit cel mai rapid SUV aflat în producție de serie pe circuitul de la Nurburgring. Modelul italian a parcurs “iadul verde” în numai 7 minute și 51.7 secunde și a doborât astfel precedentul record deținut de Range Rover Sport SVR, care fusese cronometrat cu 8 minute și 14 secunde.

Stelvio Quadrifoglio este versiunea de performanță a lui Stelvio și este echipată cu un motor twin-turbo V6 de 2.9 litri care generează 510 cai putere și un cuplu de 600 Nm. Unitatea de propulsie este cuplată la un sistem cu tracțiune integrală și o cutie de viteze automată cu 8 trepte. Modelul beneficiază și de un mod de rulare Race dedicat, așa cum sugerează și numele, circuitelor de viteză.

Via Alfa Romeo www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved