Tue, Jun 19th, 2018

Asa se celebreaza 108 ani de Alfa Romeo. Italienii lanseaza o editie limitata pentru Giulia si Stelvio

  • Giulia si Stelvio primesc o editie speciala NRing
  • Productia este limitata la 216 exemplare
  • Caroseria este finisata intr-o nuanta speciala

Constructorul italian de automobile a anuntat o editie speciala pentru Giulia si Stelvio pentru a celebra cei 108 ani de la fondarea companiei. Productia va fi una limitata iar cei care vor intra in posesia unui exemplar vor primi si alte cadouri.

Alfa Romeo a luat nastere pe 24 iunie 1910 la Milano, astfel ca peste 6 zile italienii celebreaza 108 ani de la infiintare. Acesta este fara indoiala un moment extrem de important, pe care brand-ul din Torino vrea sa-l marcheze cu lansarea unei editii speciale NRing pentru Giulia si Stelvio in nivelul de echipare de top (Quadrifoglio).

Productia este limitata la doar 216 exemplare (108 din fiecare) disponibile numai in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, iar fiecare va beneficia de o nuanta speciala Circuito Grey, frane carbon ceramice, un plafon din fibra de carbon expusa pentru Giulia NRing si unul panoramic pentru Stelvio NRing, mai multe insertii din acelasi material si alte cateva imbunatatiri la interior.

Merita amintite scaunele scoica Sparco din carbon, cusaturile rosii, volanul imbracat in piele si Alcantara si desigur, inscriptia din partea dreapta a bordului care iti aduce aminte ca nu te afli intr-o Giulia sau intr-un Stelvio obisnuit.

Fiind vorba despre o versiune Quadrifoglio, sub capota se regaseste celebrul propulsor V6 twin-turbo de 2.9 litri, dezvoltat impreuna cu cei de la Ferrari. Unitatea dezvolta 510 cai putere si 600 Nm si vine alaturi de o transmisie automata cu opt trepte.

Cum departamentul tehnic nu a suferit modificari, Giulia Quadrifoglio NRing accelereaza de la 0 la 100 de km/h tot in 3.9 secunde ca si pana acum, iar Stelvio Quadrifoglio NRing face suta cu 0.1 secunde mai repede. Sedanul italian poate atinge maxim 307 km/h iar primul SUV din istoria Alfa nu depaseste 283 de km/h.

Cei 216 norocosi vor lua parte anul viitor la un eveniment special de condus pe circuitul de la Nurburgring si vor primi o macheta la scara 1:18 a masinii lor, manusi de competitie Sparco, o geaca personalizata, butoni si incaltaminte speciala.

sursa www.4tuning.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved