Thu, Nov 23rd, 2017

Brandul Alfa Romeo, aproape să revină în Formula 1: motoarele Ferrari furnizate pentru Sauber ar putea purta sigla italienilor

Ferrari intenționează ca motoarele furnizate pentru Sauber să poarte sigla Alfa Romeo, ca parte a unui proiect de promovare a tinerilor piloți italieni.

Pe parcursul ultimelor doi ani, Sergio Marchionne, CEO-ul Grupului Fiat-Chrysler, a anunțat în două rânduri că este tentat să readucă brandul Alfa Romeo în Formula 1, alături de Ferrari.

Planurile s-ar putea concretiza chiar în sezonul 2018, întrucât presa internațională anunță ca Scuderia intenționează să-și întărească parteneriatul tehnic pe care îl are cu Sauber.

Astfel, una dintre opțiuni este ca motoarele pe care le furnizează Ferrari pentru Sauber să poarte sigla Alfa Romeo începând de anul viitor. Parteneriatul nu este unul întâmplător, întrucât Marchionne a anunțat anteror că un astfel de proiect ar putea fi legat de promovarea piloților tineri.

Presa speculează că Sauber va concura anul viitor cu o linie de piloți formată din Charles Leclerc, campionul Formulei 2 și protejatul constructorului italian, și din Antonio Giovinazzi, unul dintre piloții juniori ai celor de la Ferrari. “Alfa Romeo ar putea deveni în Formula 1 o pepinieră pentru piloți tineri italieni. Cel mai bun dintre ei, Giovinazzi, este deja cu noi, dar sunt și alții și se chinuie să-și facă loc. Alfa Romeo le-ar putea oferi acest spațiu”, spunea recent Marchionne, pe vremea când se specula că Alfa Romeo ar putea concura în Formula 1 cu propria echipă.

Un anunț oficial pe marginea acestui subiect este așteptat cu ocazia Marelui Premiu din Abu Dhabi de la sfârșitul acestei săptămâni.

Între timp, Robert Kubica se apropie de o revenire în Formula 1, după ce Williams a anunțat că pilotul polonez va testa pentru echipa în sesiunea de evaluare de la Abu Dhabi de săptămâna viitoare, alături de Sergey Sirotkin și Lance Stroll.

Via Motorpsort, Williams www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved