Fri, Jun 3rd, 2016

Când banii nu sunt o problemă: Ferrari 458 MM Speciale, unicat desenat și construit la cererea unui client britanic

Există clienți Ferrari care-și personalizează mașinile în configuratorul deja foarte bogat al mărcii. Și există clienți pentru care asta nu ajunge, astfel că își comandă un design complet diferit al caroseriei pe bani grei.

Ferrari este un brand care produce mașini la care mulți abia visează, însă există oameni în lume care nu sunt mulțumiți cu gradul de exclusivism oferit de modele mărcii italiene. Iar cel mai bun exemplu în acest sens este un client Ferrari din Marea Britanie care a hotărât că un 458 Speciale este prea puțin pentru el și a comandat în Italia o mașină-unicat pentru care designerii Ferrari au revenit la planșa de desen.

Rezultatul final este un one-off, așa cum spun englezii, adică o mașină unică din punctul de vedere al designului. Construită pe baza lui 458 Speciale, numele oficial al unicatului este 458 MM Speciale, iar lista modificărilor începe cu alura agresivă pe care o are mașina după ce designerii Ferrari au ascultat cerințele clientului și au tranformat geamurile laterale și parbrizul într-o suprafață vitrată de tip “vizor de cască” prin “camuflarea” stâlpilor parbrizului.

Deși a fost comandat de un britanic, Ferrari-ul unicat beneficiază de un design exterior în care domină steagul italian. Culoarea alesă pentru caroserie este numită oficial Bianco Italia, iar panourile exterioare sunt acum construite din aluminiu și chiar din fibră de carbon în cazul spoilerelor față și spate. Apare și un eleron spate diferit față de versiunea de serie a mașinii, în timp ce prizele de aer frontale sunt modificate pentru a îmbănătăți fluxul de aer care curge spre motor. Jantele sunt și ele special concepute pentru această mașină, ceea ce înseamnă că englezul care a ales să-și personalizeze Ferrari-ul cu ajutorul designerilor italieni va fi nevoit să fie extrem de atent cu eventualele daune la nivelul roților.

Nici interiorul nu a scăpat de modificări. La dorința specială a clientului, Ferrari a montat un sistem audio ultraperformant, iar pielea care acoperă scaunele și bordul a fost botezată Ciocolatto și este asortată cu o serie de cusături albe contrastante.

Prețul întregii afaceri rămâne un secret pentru toată lumea, însă este de așteptat ca din contul britanicului care a dorit un Ferrari unicat să dispară cel puțin o jumătate de milion de euro în condițiile în care prețul de bază al unui 458 Speciale este de 300.000 de euro.

sursa: www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved