Tue, Dec 13th, 2016

Cel mai scump Ferrari al momentului costă 6.5 milioane de euro și a fost creat pentru a ajuta victimele cutremurului din Italia

Ferrari a produs exemplarul cu numărul 500 al supercarului LaFerrari. Acesta a fost vândut pentru o sumă record, de 6.5 milioane de euro.

Ferrari LaFerrari este unul dintre cele mai râvnite supercaruri ale acestui deceniu. Au fost produse 499 de exemplare și toate s-au epuizat rapid, dovedind încă o dată că orice produs de top al Căluțului Cabrat poate stabili noi recorduri.

Ferrari a înțeles nivelul cererii pentru LaFerrari și s-a gândit să suplimenteze producția inițială de 499 de unități cu încă un exemplar, folosit în scop caritabil. Așa a luat naștere exemplarul LaFerrari cu numărul 500, scos la licitație pentru a ajuta victimele cutremurului din Italia.

Mașina a ajuns pe masa celebrei case de licitații Sotheby’s, care de asemenea a renunțat la comisionul său în scop caritabil. Vândut cu un preț de pornire de 1.4 milioane de euro, Ferrari laFerrari ajunsese să se comercializeze și cu 3.5 milioane de euro după ce producția a fost epuizată.

Prin urmare, vă imaginați că exemplarul cu numărul 500 nu putea fi mai ieftin de atât, mai ales că oamenii din interiorul Ferrari susțineau că cererea pentru mașină a fost dublă față de ofertă.

Așteptările nu au fost înșelate, cei prezenți la licitație urcând valoarea finală de achiziție la 6.5 milioane de euro. Această sumă face din exemplarul LaFerrari cu numărul 500 cel mai scump Ferrari contemporan. De obicei, vedeam astfel de valori exorbitante când vorbeam despre mașini vechi, legendare.

sursa: www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved