Tue, Feb 9th, 2016

Ferrari FF se transformă în GTC4 Lusso: direcție integrală și 690 CP pentru singurul Ferrari 4×4 dedicat familiei

Numele FF nu a avut viață lungă în nomenclatura Ferrari. Italienii au renunțat odată cu un facelift ușor la cele două litere care introduceau singurul Ferrari cu integrală și patru locuri.

Echipa de marketing a celor de la Ferrari a deprind o plăcere în a modifica radical numele modelelor pe care le dezvoltă marca italiană. După ce 458 Italia și-a schimbat numele în 488 GTB odată cu facelift-ul primit recent, restilizarea modelului denumit simplu FF îi aduce acestuia un nou nume: GTC4 Lusso.

Evident, fiecare element din numele oficial al acestui model are o logică, fiecare fiind parte a unor modele cunoscute din istoria mărcii italiene. În cazul noului model vorbim, deci, de un Gran Tourer Car (GTC) cu tracțiune integrală (4), în timp ce termenul “Lusso” ascunde caracterul exclusivist al mașinii. Totuși, nu putem să nu remarcăm ușurința cu care italienii renunță la denumiri simple prin care modelele lor recente puteau fi recunoscute până acum.

Noutățile în ceea ce-l privește pe noul GTC4 Lusso nu vin atât în zona estetică, acolo unde mașina se deovedește îndeajuns de conservatoare încât să rămână fidelă formelor anterioare, cât la nivel tehnic. Astfel, aflăm că modelul italian primește un sistem de direcție integrală (volanul învârte toate cele patru roți) care, combinat cu pachetul 4×4, este denumit 4RM-S. 

Sub capotă, noul Ferrari GTC4 Lusso vine cu un motor V12 cu performanțe îmbunătățite: în loc de 660 CP pe FF, acesta dezvoltă acum 690 de cai putere la 8000 rpm și 697 Nm la 5750 rpm. Și accelerația 0-100 km/h este ameliorată, atingând acum 3.4 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge modelul Ferrari este de 335 km/h.

Dacă exteriorul iese în evidență mai ales prin câteva detalii precum noile zone de aerisire de pe aripi sau prin spoilerele care găzduiesc prize de aer redesenate, interiorul trece la era modernă prin apariția unui display HD integrat cu diagonala de 10.25 inch prin care cel de la volan poate comanda funcțiile sistemului de entertainment. Evident, GTC4 Lusso păstrează și cele patru locuri pe scaune dedicate pasagerilor, ceea ce transformă modelul italian într-un soi de mașină de familie dedicată celor care nu au probleme cu sumele rămase în cont după cumpărarea unei case, de exemplu.

Debutul oficial al modelului italian va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, în 1 martie, iar apariția sa în showroom-urile din toată lumea e programată pentru primăvara acestui an. 

sursa: www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved