Fri, Jun 3rd, 2016

Italienii au luat potul. Cel mai bun motor al anului 2016 este produs de Ferrari: V8 Biturbo de 3.9 litri

Premiile International Engine of the Year și-au desemnat și în acest an câștigătorii. După ce în ultimii ani premiul mare a mers la motoare de cilindree mică, în 2016 Ferrari este constructorul care a primit distincția supremă pentru un V8 Biturbo lansat anul trecut pe piață.

Premiile anuale International Engine of the Year (IEY), acordate de revista Engine Technology International cu ajutorul a peste 60 de jurnaliști de profil din toată lumea, au ajuns în 2016 la o nouă ediție.

La fel ca în fiecare an, în cadrul concursului “Motorul Anului” au existat mai multe categorii, delimitate de cilindree: Sub un litru, Între un 1.0 şi 1.4 litri, Între 1.4 litri şi 1.8 litri, Între 1.8 litri şi 2.0 litri, Între 2.0 şi 2.5 litri, Între 2.5 litri şi 3.0 litri, Între 3.0 şi 4.0 litri şi peste 4.0 litri. Pe lângă aceste categorii, există şi Green Engine Award, premiu acordat motorizărilor gândite pentru reducerea la minimum a emisiilor poluante, categoria Cel mai bun motor nou, categoria Motorul Sport al Anului şi titlul suprem, International Engine of the Year.

Ferrari ia Marele Premiu și câștigă 4 dintre cele 11 categorii

Competiția care desemnează cele mai bune motoare prezente pe piață și scoate în evidență cele mai noi propulsoare lansate în ultimele 12 luni a fost dominată fără drept de apel în acest ediție de Ferrari, marca italiană reușind să câștige 4 din cele 11 categorii ale competiției plus marele premiu acordat celui mai bun motor indiferent de cilindree. Ferrari oprește astfel o serie de 4 ani în care Marele Premiu Motorul Anului a fost câștigat de unități de propulsie de cilindree mică: Ford 1.0 EcoBoost între 2012 și 2014, respectiv BMW 1.5 Turbo cu trei cilindri din sistemul hibrid de pe BMW i8 anul trecut.

De notat că Ford 1.0 EcoBoost și-a câștigat categoria (sub 1.0 litru) pentru a cincea oară consecutiv, că sistemele electrice de propulsie propuse de Tesla Motors pe Model S și Model X au fost câștigătoare din nou la categoria Motorul Eco al Anului și că francezii de la PSA Peugeot-Citroen au reușit și ei să câștige o categorie populară, cea a motoarelor între 1.0 și 1.4 litri, cu motorul Turbo cu 3 cilindri de 1.2 litri.

sursa: www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved