Mon, Mar 25th, 2019

Italienii si electronica tot nu se inteleg. ALFA ROMEO recheama in service 60.000 de masini la nivel global

  • Alfa Romeo recheama in service 60.000 de masini
  • Sunt afectate exemplare Stelvio si Giulia
  • De vina ar fi o defectiune la sistemul Adaptive Cruise Control

Constructorul italian de automobile a anuntat un “recall” care afecteaza 60.000 de exemplare Stelvio si Giulia comercializate la nivel global. De vina pentru aceasta rechemare in service ar fi o defectiune descoperita la sistemul Adaptive Cruise Control.

Italienii de la Alfa Romeo au stiut dintotdeauna sa deseneze masini foarte atragatoare, iar exemple sunt destule (156, 159, Brera, 4C s.a.m.d), insa nu au prea nimerit-o la capitolul electronica.

Aceasta fantoma a trecutului se pare ca bantuie inca brand-ul din Torino, care tocmai a anuntat o rechemare in service care afecteaza 60.000 de exemplare Giulia si Stelvio comercializate la nivel global si produse in perioada 2017-2019. Din cate se pare, un angajat Fiat-Chrysler ar fi descoperit o posibila defectiune la sistemul Adaptive Cruise Control.

Mai exact, in anumite conditii, exista pericolul ca acest sistem sa ramana activat sau masina sa accelereze chiar daca cel de la volan apasa pedala de frana. Din fericire, pana in acest moment nu au fost inregistrate accidente din aceasta cauza, insa Alfa Romeo vrea sa evite orice situatia neplacuta.

Tocmai de aceea isi sfatuieste clientii, afectati de acest recall, sa nu foloseasca sistemul Adaptive Cruise Control pana cand nu vor vizita un service pentru un update de software. Toate reparatiile vor fi facute, desigur, pe cheltuiala producatorului.

Constructorul din Peninsula a precizat ca sunt afectate unitatile Giulia produse intre anii 2017 si 2019 si exemplarele Stelvio asamblate intre 2018 si 2019. Dintre cele 60.000 de masini, 19.000 sunt in Statele Unite ale Americii, iar alte 40.000 au fost vandute inafara continentului american.

Chiar daca pare aproape imposibil, sistemul cruise control poate face si victime. In urma cu trei ani, un britanic si-a pierdut viata dupa ce pilotul automat al masinii sale, o Skoda Octavia, s-a blocat pe autostrada. Dupa mai multe incercari de a opri masina, acesta a intrat cu 191 de km/h in spatele unui camion parcat.

sursa www.4tuning.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved