Sat, Sep 12th, 2015

Pentru nostalgici: Alfa Romeo 4C, imaginată în culorile de raliu de pe Lancia Stratos

Lancia Stratos a fost o maşinărie făcută special pentru lumea raliurilor, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. Dar vremea bătrânului Stratos a trecut de mult, aşa că poate ar fi timpul pentru un succesor.

Cei de la Hansen Art şi-au imaginat cum ar arăta un succesor al legendarei Lancia Stratos, bazat pe actuala Alfa Romeo 4C, însă cu un motor V6 turbo de 3,6 litri care dezvoltă (în lumea visurilor şi a inorogilor) 350 CP.

O să fim sinceri şi o să spunem că ne place la nebunie ideea, mai ales când culorile alese pentru acest concept virtual sunt aceleaşi ca pe bătrânul Stratos. Şi suntem siguri că alegerea unui V6 pentru corpul extrem de uşor şi subţire al 4C-ului ar duce la viteze ameţitoare. Doar că şansele ca această idee să devină vreodată realitate sunt foarte mici.

Au mai existat tentative de revigorare a numelui Lancia Stratos şi în trecut, iar aici amintim de proiectul ambiţios numit New Stratos din 2010, însă ambiţia unui pasionat (foarte bogat, de altfel) nu a fost suficientă pentru a ţine piept gigantului Ferrari, care s-a opus producţiei.

sursa: www.promotor.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved