Tue, Nov 22nd, 2016

Record inedit: Alfa Romeo Giulia a parcurs circuitul de la Silverstone cu pilotul “legat la ochi”

Ce se întâmplă când acoperi geamurile unei Giulia Quadrifoglio și parcurgi circuitul de la Silverstone ghidat prin telefon? Răspuns corect: un timp identic cu cel realizat de piloții de Formula 1 acum 65 de ani.

Noua Alfa Romeo Giulia este una dintre cele mai așteptate mașini lansate în acest an în Europa. Cu o versiune superioară Quadrifoglio care a aprins competiție în zona sportivă a segmentului mediu premium, oferind 510 CP dintr-un V6 Biturbo de proveniență Ferrari, Giulia are șansa de a deveni mașina care a adus renașterea brandului milanez alături de SUV-ul Stelvio, prezentat oficial în această toamnă, la Salonul Auto de la Los Angeles.

Un exemplar Giulia Quadrifoglio a reușit un record inedit pe circuitul de la Silverstone.

Pilotată de Ed Morris, cel mai tânăr pilot britanic care a luat startul în cursa de 24 de ore de la Le Mans, Giulia a parcurs celebrul circuit de la Silverstone în 1:44.3. Cu acest timp, Morris a egalat performanța realizată acum 65 de ani de legendarul Nino Farina, care a stabilit timpul-record pe tur de un minut și 44 de secunde în cursa de Formula 1 de la Silverstone din 1951.

Dacă timpul semnat de Giulia vi se pare unul modest pentru anul 2016, avem o informație suplimentară: pilotul Ed Morris l-a realizat “legat la ochi”, adică cu suprafețele vitrate ale mașinii complet acoperite. În aceste condiții, timpul este cel mai bun rezultat semnat pe Silverstone de un mașină a cărui pilot a rulat fără să poată vedea traseul.

Pe parcursul turului oficial, pilotul britanic a rulat cu o viteză de vârf de 160 de kilometri pe oră și a fost ghidat permanent din spate prin telefon de o mașină asemănătoare la volanul căreia s-a aflat David Brise, un alt cunoscut pilot britanic. Pentru a reuși timpul-record, cei doi s-au antrenat timp de două zile pe un circuit alăturat pistei de la Silverstone.

sursa: www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved