Mon, Feb 13th, 2017

Toți banii pe Alfa Romeo Stelvio: italienii renunță la break-ul Giulia Sport Wagon pentru că seamănă prea mult cu noul SUV

Alfa Romeo a renunțat la lansarea unui model Giulia Sport Wagon, întrucât anticipează că noul SUV Stelvio va mulțumi și clienții aflați în căutarea unui break sportiv.

Alfa Romeo trece printr-un amplu proces de reconstrucție anunțat în primavata lui 2014 care include lansarea a 8 modele până în 2018, iar pentru moment există deja două dintre acestea: sedanul Giulia și SUV-ul Stelvio.

Următorul model pe listă ar fi trebuit să fie Alfa Romeo Giulia Sport Wagon, o versiune break a sedanului, confirmată pentru lansare cu ocazia Salonului Auto de la Geneva de la începutul lunii martie.

Iată însă că italienii și-au schimbat radical opinia într-un interval de numai câteva luni, iar oficialii mărcii au anunțat că nu vor lansa noul model. Explicația? Giulia Sport Wagon ar semăna prea mult cu Stelvio, astfel că nu este nevoie de un astfel de model.

“Am decis să nu facem un Giulia Sport Wagon. Avem cu adevărat nevoie de el dacă SUV-ul Stelvio se descurcă atât de bine? Probabil că nu. Stelvio poate prezenta interes pentru toți acei oameni care ar fi putut fi interesați (n.r – de Giulia Sport Wagon)”, explică Alfredo Altavilla, șeful diviziei europene a celor de la Fiat-Chrysler.

Alfa Romeo a început deja să accepte comenzi pentru Stelvio, însă doar pentru versiunea specială Stelvio First Edition, introdusă cu ocazia debutului pe piață.

Via Automotive Newswww.automarket.ro, foto: CarAdvice

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved