Fri, Jun 29th, 2018

Vesti proaste pentru fanii masinii cu motor central de la Alfa Romeo. 4C Coupe va fi scoasa din gama anul viitor

  • 4C Coupe va fi scoasa anul viitor din gama
  • Sportiva cu motor central a debutat in 2013 la Geneva
  • Versiunea Spider va fi pastrata si va primi cateva imbunatatiri

Potrivit celor mai recente informatii, constructorul italian de automobile intentioneaza sa scoata anul viitor din gama sportiva 4C Coupe. Sportiva cu motor central a pornit cu stangul inca de la inceput.

Italienii de la Alfa Romeo stiau ca pentru a reveni in luma reflectoarelor au nevoie de un model care sa fie un adevarat magnet pentru clienti. O sportiva foarte usoara, cu motor central si tractiune spate putea indeplini cu siguranta acest rol.

In 2011, Alfa Romeo prezenta in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Geneva, conceptul 4C, iar pentru o expunere cat mai mare acesta a fost adus si la alte evenimente importante: legendara cursa Mille Miglia, Festivalul Vitezei de la Goodwood sau Salonul Auto de la Frankfurt.

Doi ani mai tarziu, brandul din Torino lansa tot la Geneva versiunea de serie 4C iar startul comenzilor s-a dat spre finalul anului. Pretul unui exemplar, la momentul debutului pe piata europeana, era de aproximativ 60.000 de euro.

Din punct de vedere tehnic, Alfa Romeo 4C dispune de un propulsor turbo de 1.75 litri, care dezvolta 240 de cai putere si 350 Nm cuplu la 2.100 de rotatii pe minut. Masina atinge 100 de km/h in 4.5 secunde si are o viteza maxima de 258 de km/h.

Insa 4C-ul s-a dovedit a fi un pariu pierdut pentru Alfa Romeo, in ciuda pachetului atractiv si a diverselor distinctii primite de-a lungul anilor. Pur si simplu, micuta sportiva cu motor central nu a confirmat, majoritatea clientilor alegand in continuare Porsche-ul 718 Boxster sau Cayman.

Probabil si din aceasta cauza, constructorul italian de automobile vrea sa scoata anul viitor din gama modelul 4C Coupe. Informatia a fost confirmata de Danny Pritt, manager de produs 4C, care a precizat insa ca versiunea Spider (lansata in 2014) va continua sa existe si chiar va primi cateva imbunatatiri.

Alfa Romeo nu renunta insa la modelele sport, astfel ca pana in 2022 italienii urmeaza sa lanseze un nou GTV si un succesor pentru 8C. Acesta din urma ar putea ascunde sub capota un propulsor montat central, twin-turbo, care ajutat de o unitate electrica sa dezvolte peste 700 de cai putere.

sursa www.4tuning.ro

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved