Thu, May 31st, 2018

Acum ai toate motivele sa iti doresti o Alfa Romeo 4C. Pogea ti-o poate duce in aproape 500 de cai

  • Nemtii de la Pogea au tunat sportiva cu motor central de la Alfa
  • Puterea motorului turbo a fost aproape dublata
  • Elementele aerodinamice sunt din fibra de carbon
Nemtii de la Pogea Racing sunt pusi pe fapte mari in ultima perioada, iar cel mai recent proiect al lor are la baza o sportiva cu motor central. Ne referim desigur la Alfa Romeo 4C care a primit si o crestere semnificativa a puterii motorului.

Italienii de la Alfa Romeo au lansat modelul 4C in 2013, iar de-a lungul anilor a primit mai multe premii si implicit laude. Pana si Jeremy Clarkson s-a indragostit de o 4C, si daca e sa o spunem pe aia dreapta, orice impatimit auto are toate motivele sa faca asta.

Vorbim de o sportiva desenata si produsa de Alfa Romeo, cu motor central, tractiune spate, motor turbo, sasiu de tip monococa din fibra de carbon si o masa totala de numai 895 de kilograme, care creeaza invidie chiar si printre supercar-urile cu renume.

In ciuda cererilor venite din toate partile, brandul din Torino nu a dezvoltat, si nici nu intentioneaza sa o faca, o versiune Quadrifoglio pentru 4C, care sa-i ofere sportivei mai multi cai putere. Insa nu te ingrijora, i-a primit acum cu varf si indesat de la specialistii Pogea Racing.

Nemtii, care au tunat de curand si un Ferrari 488 GTB, au botezat pachetul de tuning destinat modelului Alfa Romeo, Nemesis. Acesta aduce in primul rand mai multe elemente aerodinamice din fibra de carbon, inclusiv o aripa spate supradimensionata, un set de jante cu diametrul de 18 inch pe fata si de 19 pe spate, iar la interior avem piele, Alcantara si accente rosii.

Cele mai interesante sunt insa imbunatatirile aduse propulsorului de 1.75 litri, a carui capacitate cilindrica a crescut la 1.95 litri. A primit un turbo nou, ax cu came si biele forjate, valve de adimisie mai mari si desigur, o chiulasa revizuita.

Dupa toate aceste modificari, soferul are la dispozitie nu mai putin de 477 de cai putere si 535 Nm cuplu cu care sa se joace. Sportiva 4C ajunge acum la 100 de kilometri pe ora in 3.6 secunde, iar viteza maxima a crescut semnificativ de la 258 de km/h la 308 km/h.

Din pacate, nemtii de la Pogea nu au spus cat costa pachetul Nemesis insa au mentionat faptul ca vor dezvolta numai 5 astfel de exemplare. Daca vrei unul ai face bine sa te grabesti, pentru ca un 4C tunat de Pogea Racing a plecat deja spre Australia.

sursa www.4tuning.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved