Fri, Jul 22nd, 2016

Alfa Romeo 4C nu va mai avea un înlocuitor din cauza vânzărilor slabe

Alfa Romeo 4C nu a reușit să atragă numărul de clienți așteptat, nici măcar în Statele Unite. Motiv pentru italienii nu vor mai produce un înlocuitor.

Chiar dacă a fost lăudat de jurnaliștii din toată lumea și a fost privit ca un simbol al renașterii Alfa Romeo, modelul 4C nu a reușit să atragă foarte mulți clienți. Și, cum orice model este ținut în viață de vânzările sale, Alfa Romeo a decis să nu ducă mai departe povestea coupe-ului sportiv.

Din cauza vânzărilor slabe, italienii nu vor mai lansa un succesor, ceea ce înseamnă că anul 2020, atunci când ar trebui să se încheie cariera lui 4C, va fi și anul în care nu vom mai vedea un model Alfa Romeo în acest segment.

Piața din Statele Unite nu a reușit nici ea să se ridice la înălțimea așteptărilor, deși 4C a fost ales să relanseze brandul pe piața americană. Doar 309 unități Alfa Romeo 4C s-au vândut în primele șase luni ale lui 2016, adică chiar mai puține decât Dodge Viper, o altă mașină care nu va mai fi produsă după încheierea actualei generații. Renunțarea la acest două mașini emblematice demonstrează că Grupul Fiat-Chrysler gândește doar în cifre.

Rămâne de văzut cât de bine va fi văzut și sedanul Giulia, așteptat să ajungă și el pe piața din SUA.

În prezent, Alfa Romeo 4C, disponibil cu două variante de caroserie (coupe și cabrio), este cel mai accesibil model sportiv construit pe un șasiu monococă din fibră de carbon. Are un motor de 1.75 litri și o putere totală de 237 de cai putere. Deși resursele sunt modeste, masa totală ajunge la numai 1000 de kilograme, generând astfel un comportament sportiv apreciat la nivel mondial.

sursa: www.automarket.ro, foto: www.slashgear.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved