Thu, Jun 11th, 2020

Alfa Romeo pregătește un SUV electric de segment B: lansare așteptată în 2022

Alfa Romeo pregătește un SUV electric de segment B, a cărui lansare este așteptată în 2022. Noul SUV subcompact ar urma să fie primul model Alfa Romeo construit pe o platformă a grupului PSA.

Alfa Romeo a anunțat recent că modelul Giulietta va fi eliminat din gamă în acest an, locul său urmând să fie luat de noul SUV Tonale.

Cel puțin temporar, constructorul italian va avea în ofertă doar Giulia și Stelvio, însă gama va fi extinsă cu noul Tonale, SUV-ul compact cu versiune plug-in hybrid ce va fi lansat până la sfârșitul lui 2020.

În plus, Alfa Romeo pregătește și un SUV electric de segment B, a cărui lansare este așteptată în 2022. Cu un trio de SUV-uri și sedanul Giulia, italienii speră să atingă vânzări anuale de 400.000 de unități.

Viitorul SUV electric subcompact ar urma să fie primul model Alfa Romeo construit pe o platformă a grupului PSA, ca urmare a fuziunii cu Fiat-Chrysler.

Italienii dau asigurări că noul SUV nu va copia designul lui Tonale: “Nu vrem să avem un copy-paste în gamă, deoarece fiecare segment are personalitatea sa, iar clienții au așteptări diferite”.

Alfa Romeo vrea ca viitorul SUV electric să nu fie doar “sportiv”, ci și un model care să transmită clienților că poate fi condus într-un mod “confortabil”.

“Segmentul B este probabil cea mai bună soluție pentru un SUV electric, din perspectiva autonomiei, iar infrastructura de încărcare va fi și mai bună până la momentul lansării,” a explicat constructorul italian.

Via Autocar www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved