Tue, Sep 4th, 2018

Alfa Romeo va elimina Mito din gamă în 2019: italienii îndrumă clienții spre Giulia și viitorul SUV de mici dimensiuni

Alfa Romeo a confirmat că va elimina din gamă hatchback-ul cu 3 uși Mito la începutul anului viitor și speră să atragă clienții spre Giulia și viitorul SUV de mici dimensiuni poziționat sub Stelvio.

Constructorii europeni au început să renunțe la modelele cu 3 uși, ca urmare a scăderilor de vânzări din acest segment, iar Alfa Romeo nu face excepție de la această regulă.

Constructorul italian a anunțat prin vocea directorului de brand pentru Europa, Roberta Zerbi, că Mito va fi eliminat din gamă în prima parte a anului viitor. “Mito este un model cu 3 uși, iar oameni aleg din ce în ce mai mult mașini cu 5 uși”, a justificat ea decizia.

În plus, Zerbi speră că actualii clienți Mito se vor îndrepta spre Giulia și spre viitorul SUV pe care Alfa Romeo îl va lansa în gamă și care va fi poziționat sub Stelvio ca dimensiuni.

“SUV-ul mic ne va permite să comunicăm cu o audiență mai largă, cu o audiență mai tânără din segmentul 30-40 de ani. Acest SUV poate umple golul dintre Giulietta și Stelvio. În plus, oamenii care au cumpărat Mito în ultimii ani au crescut, au început să aibă copii și au nevoie de o mașină mai mare”, a adăugat Zerbi.

Eliminarea lui Mito din gama de modele face parte din planul pe 5 ani stabilit de Alfa Romeo la începutul lunii iunie. Principalele noutăți vor fi două SUV-uri, unul mai mare, iar celălalt mai mic decât Stelvio, însă Alfa Romeo pregătește și relansarea unor modele legendare precum 8C și GTV.

Prin noua strategie, Alfa Romeo își propune să ajungă în 2022 la vânzări anuale de 400.000 de unități, o cifră optimistă în contextul în care constructorul anticipează vânzări de 170.000 de unități pentru 2018.

Via Autocar www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved