Thu, Jun 7th, 2018

Clientii s-ar fi batut pe ea daca arata asa de la inceput. Masina cu motor central de la Alfa Romeo a fost reinventata

  • Alfa Romeo 4C a fost reinventata
  • Este mai agresiva ca oricand
  • Habitaclul este foarte simplist

Sportiva cu motor central de la Alfa Romeo a fost reinventata de doua companii italiane. Conceptul poarta numele de Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianale 001 si este mai agresiv ca niciodata.

Constructorul italian de automobile si-a anuntat recent planul pentru urmatorii patru ani. Alfa Romeo vrea sa renunte treptat la toate motorizarile diesel, sa lanseze nu mai putin de 7 modele noi, dintre care 2 SUV-uri, si sa readuca la viata celebrele modele 8C si GTV.

Din nefericire pentru fanii marcii care asteptau vesti despre un succesor pentru 4C, sportiva cu motor central nu se regaseste printre planurile de viitor ale Alfa Romeo.

Doua companii din Italia insa, Adler Group specializat pe fibra de carbon si piele si Umberto Palermo Up Design, si-au imaginat cum ar arata un astfel de model. Conceptul este botezat Alfa Romeo Mole Costruzione Artigianele 001 si putem spune ca arata mai bine si mai agresiv decat a facut-o 4C-ul vreodata.

Partea frontala este de departe cea mai atractiva, cu foarte multe elemente aerodinamice si aripi accentuate care ne aduc aminte de Ferrari-ul 458 Italia. Spatele a fost la randul sau redesenat, iar capota motorului a fost inlocuita de cinci fante de aer care reduc la minim vizibilitatea in oglinda retrovizoare.

Habitaclul este foarte simplist, fara radio sau sistem de infotainment, dar cu tapiterie din piele bicolora, ceasuri de bord digitale si fibra de carbon pe ici pe colo.

Nu stim ce ascunde acest concept sub capota, insa cel mai probabil unitatea turbo de 1.75 litri cu care vine Alfa Romeo 4C din fabrica a fost lasata stock. Asta inseamna ca dezvolta in continuare 240 de cai putere si 350 Nm cuplu. Nu par valori foarte mari insa tine minte ca 4C are o masa proprie de sub 900 de kilograme.

sursa www.4tuning.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved