Mon, Jan 1st, 2018

Mai mare decât Stelvio: Alfa Romeo pregătește un SUV cu 7 locuri și propulsie hibridă

Oficialii Alfa Romeo au dezvăluit că lucrează la dezvoltarea unui nou SUV, mai mare decât Stelvio, care ar urma să beneficieze de propulsie hibridă.

Prezentat în noiembrie 2016 la Salonul Auto de la Los Angeles. Alfa Romeo Stelvio, primul SUV din istoria mărcii, se pregătește acum să primească un frate mai mare.

Șefii companiei au confirmat dezvoltarea unui nou SUV, cel mai probabil cu șapte locuri și propulsie micro-hibridă, potrivit publicației Auto Express.

“Stelvio este, cu siguranță, un exemplu al ADN-ului Alfa Romeo. De ce să nu încercăm să-l transpunem într-o mașină puțin mai mare? Pentru noua mașină trebuie să găsim o soluție potrivită de electrificare. O variantă plug-in hybrid ar putea fi o problemă din perspectiva ADN-ului Alfa Romeo, dar, de exemplu, o soluție micro-hibridă cu baterie de 48 de volți este ceva ce putem să facem fără să pierdem nimic”, a explicat Roberto Fedeli, directorul tehnic de la Alfa Romeo.

Un SUV mai mare decât Stelvio ar însemna o greutate suplimentară de circa 200 de kilograme. Însă, după unele teste efectuate de companie, oficialul Alfa Romeo este încrezător că un motor turbo de 2.0 litri ar putea să dezvolte undeva la 400 de cai putere și, astfel, kilogramele în plus ar fi compensate.

Potrivit sursei citate, noul SUV Alfa Romeo mai are nevoie de cel puțin doi ani pentru dezvoltare înainte să apară pe piață.

Via Auto Express www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved